26 augusti 2017
16:00

BKV Norrtälje

Referat: Karlslunds IF HFK - BKV Norrtälje

Efter dagens match mot BKV Norrtälje kan man påstå att det har fötts ett nytt spöke, Norrtälje-spöket. Eller ett bogey team om vi ska försöka oss på ett internationellt begrepp. För det blev återigen 1-1 mot detta Norrtälje, och är det enda laget hittills som vi har kryssat mot, nu alltså dubbelt om, och är förutom de tre topplagen runt oss de som vi har tappat poäng mot. Sist men inte minst lyckades de något som inget annat bortalag gjort i årets Division 2, ta poäng på Karlslund Arena.

Karlslund börjar matchen i ett ursinnigt tempo där BKV knappt får låna bollen den första kvarten. Det radas upp bra chanser, närmast kommer mittbacken Zakariah Epplette med ett avslut i kryssribban.

Att vara överlägsen i spelet och i målchanser i en match betyder noll om man inte sätter bollen i mål. Det kunde BKV göra i en omställning i den 18:e minuten och rätt som det är står det 0-1 på resultattavlan efter BKVs första ordentliga anfall.

Efter målet fortsätter vi på samma sätt och radar upp bra chanser men antingen är avsluten för dåliga, eller så gör gästernas målvakt kanonräddningar.

0-1 står sig till halvtidsvilan.

Den andra fortsätter på exakt samma sätt med fint spel och många chanser. I den 63:e minuten tar halvtidsinbytte födelsedagsbarnet Ibrahim Habib hand om ett inkast nere vid offensiv hörnflagga och kastar in bollen i straffområdet till en felvänd Epplette som lobbnickar bollen vidare och som seglar in i mål över målvakten, 1-1 och där ordet rättvist är för milt begrepp i sammanhanget.

Resterande del av matchen är det i praktiken spel mot ett mål, chanser var och varannan minut men det vill sig inte idag. Norrtälje spelar med ett lågt försvarsspel och följer uppenbarligen sin gameplan till punkt och pricka. En eloge till dem att lyckas med det som inget annat lag har gjort i år, tagit med sig en pinne hem från Karlslund Arena.

Trots att vi tappade poäng idag ska vi inte hänga läpp länge. 21 poäng kvar att spela om innan tabellen ska ses över, vi skapar ett gäng med smörgåsbord fyllda med målchanser, vilket är bättre än inga alls. Vi gör detta tillsammans och vi tror på varandra. Nästa vecka blir det fullt fokus mot nästa delmål, och det är IFK Lidingö borta. En match som spelas lördag 2 september kl 16.00 på Lidingövallen.